תקשורת מקרבת זו גישה הכוללת תובנות מפתח וכלים פשוטים ואפקטיביים, הן לתקשורת בין אדם לעצמו והן לתקשורת הבין-אישית. יישום של התובנות והכלים האלו במרחב העבודה מאפשר להגביר את שיתוף הפעולה; לכונן תחושה של בטחון פסיכולוגי; לייצר מחוברות ארגונית; לפתח אמון ופתיחות בתוך הצוות; הצבה של גבולות תוך שמירה על כבוד; ועוד.
'חקר מוקיר' (Appreciative Inquiry) ב-3 קבוצות במסגרתו תהיה חקירה משותפת של רעיון 'האמון'; סקירה תיאורטית ורעיונית של השפעת מידת האמון בעולם העבודה; בחירת פרויקטים מרכזיים בארגון במסגרתם יעשו פעולות להגברת האמון בארגון.
הכרות עם מודל לניהול שינויים המכיר בחשיבות של תשומת לב להפנמה של כל אדם את השינוי, לימוד ויישום תפיסה המחלקת כל שינוי לשלושה שלבים; בחירת תהליכי שינוי קיימים ויצירת תוכנית לניהול שינוי.
כל משתתף יכיר את החוזקות הייחודיות שלו; נלמד על החוזקות של יתר חברי/ות הצוות; נבחן יחד את תמהיל החוזקות של הצוות; נחשוב על דרכים בהן ניתן לעשות יותר שימוש בעבודה בעזרת החוזקות.
יש משהו מביך בלומר למישהו אחר מה 'צריך להשתנות'; לא ממש ברור איך לעשות את זה בצורה מכבדת ואפקטיבית; רבים מאיתנו התנסו בקבלת משוב בעייתי שהוציא את 'הרוח מהמפרשים' ועורר תחושה של חוסר הערכה; ומתן משוב נתפס לעתים כמשימה מעיקה ומורכבת.
בירור משותף של מונע מאיתנו ומה מעודד אותנו לקיים ניהול שיחות קשות; לימוד של מודל שיסייע לקיים כל שיחה, גם הקשה ביותר; קבלת דגשים בהכנה לשיחה קשה; תרגול של שיחה קשה במרחב בטוח.
הסדנה מביאה לקדמת השיח הארגוני את נושא החדשנות. עד כמה אנחנו רוצים להיות חדשנים?
המטרה היא לחשוף את המשתתפים לחדשנות ולמתודולוגיה לחשיבה חדשנית ופורצת דרך המאפשרת לייצר פתרונות יצירתיים במקומות בהם מוצו הכלים הסטנדרטיים.