הגישור נדרש כשלא רואים איך מצליחים לייצר חיבור, איך ניתן להגיע להבנות.
פעמים רבות תחושת הנתק הזו מגיעה דווקא מצד א/נשים קרובים. למשל שותפים ומייסדים, או מנהלים החברים בצוות ההנהלה.
במצבים שכאלו צד שלישי יכול לעזור. העזרה היא בהקשבה לכל צד ולמה שחשוב לו, ואז בתיווך של התובנות היקרות הללו לאדם השני.
הגישור שאני מציע משלב ידע וניסיון הן כיועץ ומנחה תקשורת מקרבת והן כעו"ד בעל ותק של מעל עשור ומגשר.
בתהליך הגישור שאני מלווה, המשתתפים לומדים יחד ומקבלים לחיים כלים של תקשורת, בעזרתם ניתן להקשיב לעומק הן לעצמם והן לאחרים, ומתוך הבנה זו מוצאים יחד פתרונות שמספקים את הצרכים של כל הצדדים המעורבים.
בכך, הגישור מתמקד למעשה בפיתוח אישי ובלמידה של כלים למניעת קונפליקטים עתידיים, זאת מתוך הבנה שהעמקת התקשורת והיכולת להביע את הצרכים האישיים יכולים להוביל לפתרונות ברי קיימא. המטרה היא לא רק לפתור את הקונפליקט הקיים, אלא להקנות למשתתפים כלים שישמשו אותם בעתיד, למניעת התנגשויות דומות.
שירות הגישור מוצע למייסדים שנקלעו לחוסר הסכמות, קשיים בהתנהלות של צוות הנהלה, למנהלים-קולגות המוצאים עצמם בקושי לעבוד יחד, בתוך קהילות ועוד.
מטרות התהליך
התרומה של קיום תקשורת אפקטיבית
שכלול מיומנויות תקשורת – לחצים וחששות, במיוחד בדוחק של זמן, עשויים להביא ל'קצרים' בתקשורת. אלו גם ההשלכות של מחלוקות מתמשכות, תלות בינינו לאחרים ועוד הרבה אלמנטים. כאשר אנו חווים נפיצות במערכות יחסים זו עשויה להיות הזמנה לשכלל ולתרגל מיומנויות הקשבה, מתן אמפתיה, ביטוי עצמי כנה למרות החששות, חידוד תשומת הלב לאופן בו אחרים מגיבים, וכמובן בירור פנימי לגבי מה חשוב לנו. בעזרת הכלים האלו ניתן יהיה לקיים 'שיחות קשות' ולא נעימות, אך כאלו שחשובות למשק כמו גם ליחסים הבין-אישיים. כל אלו ועוד מהווים יחד תקשורת אפקטיבית.
גיבוש מנגנון קבלת החלטות והטמעת רעיונות חדשים – בעבודה המשותפת שלנו נתבונן על האופן בו החלטות מתקבלות במשק ונבחן את מידת היעילות; תוזמנו לקחת בחשבון הבדלים בין חברי המשפחה והמשק; ואתמוך בכם בגיבוש מבנה ברור ומוסכם לקבלת החלטות, תוך התחשבות בסמכויות והתפקידים המוגדרים.
הגדרת סמכויות ותפקידים – אוכל לסייע לכם לברר יחד ולערוך תיאום ציפיות לגבי הסמכויות והתפקידים השונים במשק.
ביקורת, עצות, משוב – אני צופה שלאורך בתהליך יתקיים שיח (בפורום כזה או אחר) בדבר העיתוי והאופן של מתן ביקורת, עצות, משוב וכו', ואני אתמוך בביטוי של הדברים ובניסיון לנסח הסכמות בעניין זה.
התמודדות עם מתחים קיימים – ככל שישנם מתחים קיימים, נוכל להתמקד בהם (בהרכב הרלוונטי של מי מחברי המשפחה והמשק), ונכיר כלים שיסייעו לכם להתמודד עימם.
הבהרת גבולות בין זמני משפחה והעסק – על רקע השילוב המובנה של המשפחה והעסק, נבחן האם חברי וחברות המשפחה והמשק מעוניינים להגדיר גבולות יותר ברורים בין שיח משפחתי לשיח עסקי. אין בנושא הזה נכון או לא נכון, אבל במסגרת התהליך ניתן לזה מקום ונבחן האם קיים רצון לייצר הבחנה מסוימת בהקשר זה.
מבנה התהליך
התהליך יימשך על פני 4 חודשים, ויכלול 8 מפגשים אחת לשבועיים-שלושה, עד 8 שיחות חודשיות ומענה בדוא"ל/בוואטסאפ לשאלות בעקבות המפגשים והשיחות
מטרות:
לנסח וליישם רעיונות חדשניים הנותנים מענים מדוייקים לצרכים של הצוות.
התהליך:
התהליך יורכב משלושה מפגשים. לאחר מכן, בהתאם לצורך, נלווה את הצוותים לצורך דיוק והטמעה של הרעיונות בשגרת העבודה.